Известие

Collapse
No announcement yet.

вече реших 166 ще е ама бензин или дизел плс даваите савети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вече реших 166 ще е ама бензин или дизел плс даваите савети

сега карам 164 2.0 тс 93 и реших дае сменям за 156 или 166 незнам.Даите някакав савет ще е бензин 100% [/b]

Съветвам те да не падаш на по-нисък клас .
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

и да не оставаш на най малкия мотор

земи си 166 3.0 - ко можеш да си го позволиш

ако не - 166 2.4JTD - по нова - по добре
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Re: кое да баде и защо 156 или 166

Първоначално публикувано от ilarion7777
        сега карам 164 2.0 тс 93 и реших дае сменям за 156 или 166 незнам.Даите някакав савет ще е бензин 100% [/b]
        Двете коли са просто несравними. Парадоксалното е, че въпреки това се продават на почти еднаква цена. Имам ги и двете и набързо ще изредя предимствата на 166.

1. 166 е с много по-добро окачване, особено отзад, лежи на пътя забележително добре, стабилна е в завоите, все едно е на релси, вози по-меко и доста комфортно. Абе 166 и при 200 км/ч лежи на пътя като голяма и тежка лимузина, а 156 само подрипва и не може да си уцели посоката.

2. 166 е 10 пъти по-безшумна от 156 - независимо при каква скорост и с кой двигател. Вентилатора на климатроника също е по-безшумен, самия климатик е доста по-мощен.

3. 166 е по-маневрена и поради това е по-удобна за каране в града - там, където със 166 правя обратен завой с едно движение, със 156 трябва да правя маневра.

4. 166 е произведена много по-качествено и стабилно - даже и при моята, която е 1999 набор нищо не тропа, нищо не дрънка. В 156-цата, която е 2002 г., при павета вътре поскърцва, потропа и подрънква, особено като е студено времето.

5. 166 е по-подходящ автомобил за дълъг път - не изморява, има доста по-голям багажник, по-добри седалки, спира по-добре, вътре е много по-комфортна.

6. 2,4 жтд матора при 166 е учудващо икономичен (заради 6-степенната скоростна кутия) - на градско моята 166 гори средно 7,5-8,5, на дълъг път разхода ми е падал до 5,3/100. 156-цата под 6-6,5 не е падала на дълъг път, въпреки че е с малкия двигател. На градско гори около 7 -7,5/100. (мойто градско е по-особено, но горе-долу може да добиеш представа).

За всичките екстри, които има почти всяка 166, даже няма да споменавам - нещата са ясни. Но например сензора за дъжд е страхотно удобство и за разлика от Ауди и БМВ при 166 работи много прецизно. На БМВ-тата пуска чистачките, кога по радиото кажат, че утре ще вали дъжд.

Изобщо не се колебай - 166 е колата.

Но наистина не ти препоръчвам тоя смешен матор 2.0ТС. Първо че няма никаква сила да влачи тоя кораб, освен това никак не е надежден и не носи на юркане. За некоя малка колица като 145 върши работа, но за 166 изобщо не става.

Освен 3.0 другият оптимален матор за 166 е дизеловия, ообено като се чипне. Динамиката на чипнат 2,4 дизел е по-добра от тази на 2.5 V6 - лично съм ги сравнявал.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Re: кое да баде и защо 156 или 166

Първоначално публикувано от pinko
          6. 2,4 жтд матора при 166 е учудващо икономичен (заради 6-степенната скоростна кутия) - на градско моята 166 гори средно 7,5-8,5, на дълъг път разхода ми е падал до 5,3/100. 156-цата под 6-6,5 не е падала на дълъг път, въпреки че е с малкия двигател. На градско гори около 7 -7,5/100. (мойто градско е по-особено, но горе-долу може да добиеш представа).
          Всичко явно е строго индивидуално. Моята 156-ца извънградско е под 5, а градско - поне 8, стига и до 8.5, така че не съм съгласен с такива генерализации. Както и с това "не може да уцели посоката" - пълна глупост! Но 166 е просто друг клас кола - клас 'лимузина' и това, смятам, говори достатъчно, но от друго страна има наистина невроятна "depreciation value". Ако вземеш такава и скоро решиш да се отървеш от нея, поради една или друга причина, набутката е винаги налице, по-зле е положението в сравнение с 156 със сигурност. Поддръжката е по-скъпа от тази на 156, колата е с доста големи габарити, но изглежда с тях се привиква сравнително лесно, още повече щом си карал 164-ка. Маската отпред разделя мненията, според мен е по-скоро симпатична. Да се возиш в 166-ца си е просто "мед", както се казва, в 156 също е много гот, но неравностите се усещат доста по-осезаемо и изобщо е адски по..., де да знам, не искам да се правя на интересен, ама ще го кажа - it makes you feel straight and alert, на родния език ми убягва - какъв съм позьор! А в 166 е айляяяяяяяяяяяк, както казваме в Пловдив. Изобщо мен ме кефят и двете. Ама сънувам GTV-та...
          Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Един съвет. Ако се спреш на 3.0 мотора, гледай да не е (Автоматик)Sportronic че ще ти побелеят косите докато чакаш части за да я обслужиш. И успех с покупката.

Comment

аз съм съгласен с пинко за мен дизела на 166 е просто невероятен за капацитета си и особено за конфорта и разхода.

Но отговора както винаги е в теб самия.

Но 166 е просто друг клас кола - клас 'лимузина' и това, смятам, говори достатъчно,
              АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

мерси за отговорите значе ще е 166 ама искам дае 2.0 бензин а за дизела почвам дасе замислям ама тая нафта на 2.60 хмммммммммм щесе поразрова още малко и ще решим.Колко гори 2.0 тс 166 ? та даите савет ся 166 2.0 или 166 2.4 dizel

Comment

Напълно съгласен с Пинко. Все пак и аз имам и двете. Само едно допълнение, като отида до Бургас със 156 която е доста безшумна и удобна кола незнам защо но се изморявам, докато със 166 отивам и се връщам и все едно съм си бил вкъщи на дивана. Двигатела както казаха колегите или 2.4 или 3.0 . И аз харесвам бензин, но на 166 2.0 тс няма общо със стария и хубав на 164-ката, и все пак съм имал такъв мотор и то на 145, та нафтата ако ще и 3 лв да стане а бензина 2.5лв пак дизела ще е по добре. Така че според мен за 2.0 въобще не се оглеждай

Comment

Като вземете да се тръшкате, че 155 бензинови к.с. са малко направо ви се чудя. Колата си върви много прилично, а разхода при 34км средна скорост и стъпка (почти само градско)е следния:
                    С тоя мотор до 200 колата въобще не се замисля не ме карайте да правя клипче сега като някой бек.
                    Разхода не е малък затова карам на газ
                    И 166 не е кола за светофарни гонки и с 3000кубика пак ще се намери кой да те начупи някъде по улиците на града
                    Дизел 166 съм карал удря те на всяка предавка за малко в гърба и вече си мислиш, че кой знае какво става схващаш се да редиш скорости докато хората чакат вече на следващия светофар
                    Относно сравнението между 156 и 166, едната е правена с 2 пъти повече пари и това си личи само като отвориш вратата.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code
                      Като вземете да се тръшкате, че 155 бензинови к.с. са малко направо ви се чудя. Колата си върви много прилично, а разхода при 34км средна скорост и стъпка (почти само градско)е следния:
                      С тоя мотор до 200 колата въобще не се замисля не ме карайте да правя клипче сега като някой бек.
                      Разхода не е малък затова карам на газ
                      И 166 не е кола за светофарни гонки и с 3000кубика пак ще се намери кой да те начупи някъде по улиците на града
                      Дизел 166 съм карал удря те на всяка предавка за малко в гърба и вече си мислиш, че кой знае какво става схващаш се да редиш скорости докато хората чакат вече на следващия светофар
                      Относно сравнението между 156 и 166, едната е правена с 2 пъти повече пари и това си личи само като отвориш вратата.
                      Xexexe
                      Аз имам точно при 35км/ч градски цикъл разход от точно 7.85л/100км. (върху екрана показваше 7.4!!!)
                      Говоря за 2.4жтд двигател.
                      Сами си правете изводите дали тази разлика от цената между бензина и дизела идвало вече "скъпо" да караш дизел, защото разбираш ли цената му е с 15-20ст/л по-скъпо

A до това кое да бъде - това, което можеш да си позволиш да поддържаш. Защото разликата между тези два модела не е малка като пари. Естествено, че ако имаш възможност то 166-цате е твоя и никой мисля, че няма довод с който да може да ме обори в противното.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

3. 166 е по-маневрена и поради това е по-удобна за каране в града - там, където със 166 правя обратен завой с едно движение, със 156 трябва да правя маневра.
                        Странно, 156 не съм имал честта да се возя камо ли да карам ( на 17 съм все още ) но от впечетленията ми над 166 ( баща ми купи наскоро ) като я сравнявам с предишната ни трошка ( рено 21 КОМБИ ) при обратен завой на 2 платна реното си минава без абсолютно никакви проблеми а пък 166цата трябва да прави маневри На дължина са горе долу същите даже реното мисля че е малко по-дълго
                        По форума четох че някои се оплакват от меневреността на 166 а пък други са доста доволни така че стигам до извода че всичко си е до колата
                        А по върпоса , според мен много зависи това какви са финансовите възможности на човека ако има малко повечко пари за поддръжка ественият избор е лимузината и си мисля че ако е 166 ще е хубаво да е със дизеловия двигател 2.4 JTD отколкото с бензинов, както искаше човека
                        И да приключвам че изписах цял роман
                        Накратко аз бих избрал 166 :P
                        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 2001

Comment

ссс

ха сега избииите се коя е по добра ...156 или 166..няма по-добра, това са коли от различен клас..

B&B Racing | bb-racingteam.com
                          Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

вече избрах 166 ще да е ама се колебая между дизел и бензин много хора казват че дизела е по добар ама аз искам бензин и ще почакам оште малко савети и взимам решение даваите савети моля

Comment

Щом си решил да разбиваш стената с глава, давай - вземи си бензинова После само да не заразпитваш из форума къде слагали добре газови инжекциони на Алфа и що били толкова скъпи
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X